Van den Ende Timmerman Aannemer

Home / Projecten / Kozijnen
A+ R A-

Kozijnen

Kozijnen maken is ons vak, dat doen we al meer dan 125 jaar, dus wij mogen gerust zeggen dat we ervaren zijn. Wij bestellen een kozijn niet standaard bij de groothandel, maar maken het liever zelf.

Het maken van een kozijn is een precies werkje. Dat al bij het inmeten begint. Het vervaardigen gaat niet op de millimeter, maar op de tiende millimeter nauwkeurig. Wij maken een kozijn nog écht op maat.

De levensduur van een kozijn is over het algemeen 30 à 40 jaar. Dat heeft niet alleen te maken met de houtsoort die gebruikt wordt bij het vervaardigen van het kozijn, maar ook de lijm en de grondverf zijn belangrijke producten die de levensduur kunnen bepalen. Daarnaast is ook het pasmaken van de pen- en gatverbindingen essentieel. Bij het vervaardigen van de kozijnen maken wij gebruik van de modernste freesgereedschappen en schaafmachines.

Natuurlijk kunnen wij bestaande kozijnen ook gedeeltelijk vervangen of aanpassen. Als u dat wilt maken wij zelfs openslaande deuren in uw oude kozijn en omdat wij ook de deuren zelf vervaardigen, bent u niet gebonden aan standaard maten. Wij passen ze gewoon aan uw wensen aan.

Maar het gaat nog verder; sinds een aantal jaren maken wij ook draai- kiepramen en hef- schuifpuien, compleet met inbraakwerend beslag. Als dat geen maatwerk is…

We leveren aan diverse aannemers in de regio. Maar ook als u thuis een nieuw kozijn nodig heeft, bent u bij ons op het juiste adres.